Във вторник 102-ото правителство на България ще остане в историята. Екип на NOVA потърси тези, които ще освободят министерските кресла. Кой какво наследство вярва, че ще остави на следващите министри?

След 10 месеца на поста министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова е готова да предаде властта на колегата си Ивайло Иванов, който досега беше начело на НОИ.

„Не получих покана да остана в служебния кабинет. За сметка на това съм готова да предам на служебния министър, всичко което сме започнали с цел да има пълна приемственост. Спокойна съм, той е от дълги години в социалната сфера, има добро разбиране за проблемите на хората”, заяви Иванка Шалапатова.

Препоръката ѝ е да продължи започналите реформи и да не сменя екипа от експерти.

banner

„Хората в нашата структура са правилните, изпитала съм техните компетенции, тяхната борбеност и знам тяхната управленска визия за следващите 3 години. Знам как биха ръководили структурите”, заяви Шалапатова.

Здравният министър Христо Хинков предава поста със спокойствие.

„Познавам добре д-р Кондева. Смятам, че за малкото време, което ѝ предстои да работи, ще се справи добре, стига да продължи политиката, която сме заложили в министерството. А съм сигурен, че тя ще направи това. Един много важен проект е детската болница. Хеликоптерната спешна помощ също”, заяви Хинков.

В Министерството на туризма Зарица Динкова ще предаде поста на Евтим Милошев и вече му се е обадила, за да му даде препоръки.

„Исках да кажа, че съм готова да предам по най добрия начин работата си, така че да има приемственост. Направихме изключително успешна реформа по отношение на маркетинга и рекламата, отворихме ги за партньорства. Имаме 70% ръст на ранните записвания от британския пазар, 30% за 2025 г., 20% – от немския пазар за тази година. Върнахме доверието на най-големите туроператори”, заяви Зарица Динкова.

Министърът на иновациите Милена Стойчева утре ще стане от стола, за да го освободи за Росен Карадимов, който сега е начело на Българската банка за развитие.

„Познавам г-н Карадимов, той е председател на Надзорния съвет на ББР. Надявам се, че ще продължи политиката, свързана с насърчаване на инвестициите, иновациите и високи технологии”, заяви Милена Стойчева.

Тя се гордее с постигнатото за 10 месеца, но засега не обмисля връщане на поста.

„Успяхме да договорим повече от един милиард, които да влязат в българската икономиката и да подкрепят предприятията в страната”, заяви Милена Стойчева.

А утре предстои да чуем и какви са намеренията на приелите властта.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space