Съпредседателят на ПП Кирил Петков изригна на консултациите при президента Румен Радев след като Димитър Главчев представи кандидатите за министри в служебния кабинет.

„Искам да коментирам няколко явни проблема. Един служебен кабинет има може би най-високата цел – безпристрастни избори, където купеният вот да бъде ограничен максимално. Това може би е първото и най-важно задължение. Изборът на Калин Стоянов, е провокативен. Това е обида в опита да се прикрият зависимости на този служебен кабинет.

Стоянов е ярка политическа фигура, която вече се свързва с ГЕРБ. Той не може да има собствено мнение. Изборът му ми показва абсолютна политическа наглост.

Има и други хора – г-н Мундров – Това е министърът, който бе подменен от г-жа Габриел. Никога той не е бил в крайните листи на потенциалните министри. Това показва ярко политическо оцветяване и то по най-лошия начин. Двамата министри, от които ще зависят изборите, са изцяло отговорност на ГЕРБ.

banner

Не само сме възмутени, но сме направо взривени.

Г-жа Павлова е заместник на Сарафов. Когато говорим за превзета държава, от наша гледна точка той е олицетворението на това. Като се вземе заместникът му, това е обида за нас, като парламентарна група. Този ваш ход показва отново пълното оцветяване на този комитет.

Г-н Гвоздейков – имах дълъг разговор с него вчера и го уведомих, че ако реши да остане в този служебен кабинет, това решение ще бъде негово и той ще бъде изключен от ПП.

След тези думи Петков тръгна да напуска залата, а президентът директно го спря.

„Отговорността е на г-н Главчев и той може да се съобрази с вашите претенции. В следващите два дни вие имате възможността да продължите комуникацията с него. Аз няма да бавя политическия процес.

Искам да обсъдим какви промени може да има в състава на служебния кабинет и да бъда уведомен до понеделник, защото във вторник ще издам три указа – за служебното правителство, за европейски избори и указ за парламентарни избори 2 в 1“, каза той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space