„Трябва да се стабилизира политическата ситуация и да влезем отново в процес на преговори, който да ни изкара до позитивен резултат”. Това заяви Николай Денков пред българските журналисти в Брюксел. Той коментира, че няма проблем с това кой представлява България на Европейския съвет.

„Относно обидите, нека напомня, че аз бях персонално обиждан многократно от различни политици – Пеевски, Добрев, Борисов. Не съм искал извинение, защото в политиката няма място за такива игрички. Не сме в детската градина, не сме в режим „ти уважаваш ли ме?”. Трябва да намерим решения. Имаше преговори, екипът от едната страна на масата стана, излезе и ни изненада, когато представи пред президента списък, който ние не сме одобрявали и споразумение, което не сме подписали”, каза Денков.

И отново подчерта, че двете страни трябва да се върнат на масата за преговори, да ги довършат и да има България правителство.

Той каза, че ГЕРБ-СДС са прекъснали преговорите и именно те трябва да се обадят и да предложат как да продължат.

banner

„Готови сме и търсим приемливи варианти при настоящата ситуация. Най-големият проблем, който имаме днес, е, че доверието, което съм имал към Мария Габриел, беше счупено с този акт. Не мога да повярвам, как това се случи”, каза той.

„Трябва да намерим начин, това крехко доверие, което бяхме изградили, отново да се стъпи на него и да продължим нататък. Няма никаква промяна по отношение на Асен Василев, това е най-добрият финансов министър, искам да работя с него”, продължи Денков. Той е категоричен, че в преговорите между двете коалиции не е обсъждан никога министър Тагарев, а само министърът на енергетиката.

„Много от нещата, които казаха вчера от другата страна, не са верни”, каза той.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space