Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел. Това правителство има смисъл да съществува, ако продължава с реформите. Това заяви в Париж премиерът Николай Денков. „Това са същите приоритети, същите задачи. Преди 3 седмици с Мария Габриел се разделихме с идеята, че ще обсъдим министрите, след като тя направи преглед на тяхната работа и след като проведе разговори с тях да седнем и да ги обсъдим, това досега не се е случило. Трябва да намерим начин да ускорим процесите и да стартираме преговорите“, подчерта Денков.


По думите му меморандумът е входна точка за разговори и преговори.

Относно разделяне на поста на външния министър на 2 Денков коментира, че е въпрос на преговори.

banner

„Това е детайл в цялата голяма картина. Това правителство и Народно събрание има смисъл да съществува, ако продължи да изпълява това, което е записано в управленската програма“, коментира Денков.

Поясни, че е необходим фокус върху реформите – попълване на състава на Антикорупционната комисия, промени в Закона за съдебната власт, които следват от промените в Конституцията, запълването на регулаторите.

По думите му България е получила поздравления от френския президент затова, което страната ни е направила като реформи през последните 8 месеца.

„Макрон специално подчерта, че се надява това да продължи и през следващия период. За Франция е важно да бъде изградена ясна отбранителна стратегия, система затова как Европа може да се защити от евентуална атака от страна на Русия. За Франция е важно да има надежден съюзник на югоизточния фланг на НАТО и Франция е готова да работи заедно с България за изграждане на общ капацитет в нашата отбранителна индустрия. Говорихме за възможности за развитие на водноелектрически проекти в България“, допълни Денков.

Той подчерта, че Франция подкрепя България по отношение на Шенген, еврозона, Организация за икономическо сътрудничество.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space