„Да оказваме натиск, за да бъдат разкрити всички зависимости“, каза президентът Румен Радев след официалното откриване на Общото събрание на адвокатите от страната.


„Според мен е изключително важно да не позволим скандалите, които палят около себе си, меморандумите, които се подхвърлят, да отклонят вниманието от основния въпрос – а той е изсветляване на нерегламентирано влияние и изсветляването на всички тайни магистратски клубове и стигане до сърцевината, не само в съдебната система, но и откриване на политическите покровителства, защото знаем, че една такава брутална изградена мрежа за влияние върху правосъдната система няма как да мине без политическо покровителство“, каза Радев.

По думите му „каквато и да е съдбата на това правителство, ние трябва да стигнем до края“.

banner

„Ако няма съответната политическа воля сред управляващите, ще имаме за в бъдеще превзети институции. Най-вероятно тези клубове ще надживеят ротацията“, предупреди президентът.

Радев призова да се оказва натиск , както от обществото, така и от медиите, върху отговорните институции, така, че да бъдат разкрити всички зависимости.

„Ако ние продължаваме по същия начин ще затънем в беззаконие и безнадеждност. Затова е особено важно да има силна обществена реакция и натиск“, смята президентът.

За годишнината от войната в Украйна той каза:

„Заклеймихме агресията на Русия срещу Украйна. За съжаление виждаме, че тази война вече втора година не спира. Напротив – тя се разраства. Тя вече е заплаха за глобалния мир и сигурност. Тя прехвърли границите на региона с разруха, бедност, кризи от всякакъв характер“, посочи президентът.

„Апелът трябва да бъде особено към ЕС да търсим най-сетне автономно решение за прекратяване на военните действия, и да седнем на масата на преговорите“, призова Радев.

„Изумителна е лекотата, с която лидерите в некоалицията ту се обичат и легитимират, ту се изобличават взаимно. Това показва само едно, че т.нар. евроатлантическа некоалиция функционира изцяло и извън всякакви евроатлантически принципи и ценности, а единствено се крепи на интереси“, коментира отношенията между различните политически партии Радев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space