Доходите са се увеличили, лихвите по заемите са паднали и всички опорки и фалшиви новини бяха разбити на пух и прах от изнесените факти от гуверньора. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков след срещата на депутати с директора на централната банка на Хърватия Борис Вуйчич по повод приемането на единната европейска валута в балканската държава.


„Когато фактите говорят, фалшивите новини изчезват. Днес те (депутатите на БСП и „Възраждане, които не присъстваха на срещата с хърватския гуверньор, бел. ред.) имаха възможност да питат човек, който е отговарял за вкарването на еврото в Хърватия, но явно не искаха да чуят голямата новина, че цените в Хърватия не са се вдигнали заради еврото“, отбеляза Петков.

На въпрос за взаимоотношенията с ГЕРБ Кирил Петков отговори, че от ПП-ДБ очакват от тях обратна връзка или тяхна версия на предложения меморандум, за да започнат разговори.

banner

На друго журналистическо питане дали приемането на еврото може да се отложи отново заради политическа нестабилност, бившият премиер сподели, че това би било грешка от всички, ако се допусне, и призова политиците „да помислят внимателно“.

Относно думите на Бойко Борисов, че доверието между партньорите в управлението е паднало до степен на „ледена епоха“, Кирил Петков отвърна с усмивка, че „това са филмчета на „Пиксар“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space