Кървави пазарлъци за власт през уикенда решават съдбата на управлението в страната, коментираха пред политически наблюдатели и депутати от мнозинството, пише Труд бг.

От ГЕРБ настояват най-напред да бъдат обсъдени сложените на масата преговорни документи – проектът за споразумение, меморандумът и механизмът за вземане на решения. Народни представители от ППДБ обясниха, че основен проблем пред преговорите са КПКОНПИ, службите и назначенията в съдебната власт.

Христо Иванов и Атанас Атанасов били категорични, че няма да правят никакви компромиси и докато не бъде постигнат консенсус по начина на номиниране и правилата за избор в антикорупционната комисия и в съдебната власт, нямало да започват преговори за следващото правителство. От ДБ твърдели, че е по-добре да се ходи на избори, ако не се стигнело до разбирателство.

banner

От ГЕРБ им припомняли, че е необходимо мнозинство от 2/3 и ги питали как смятат да го осигурят.

В изявление пред репортери в Народното събрание съпредседателите на ППДБ Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов настояха с ГЕРБ първо да се постигне разбирателство за реформи и механизъм за назначенията в регулаторите, след това да се пристъпи към обсъжданията на състава на Министерския съвет.


Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space