От Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) не е изтекла информация във връзка със сигнали, свързани с Мартин Божанов – Нотариуса. Това коментира вътрешният министър Калин Стоянов пред медиите по повод обвинения от страна на народния представител и бивш министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той също така каза, че Бойко Рашков лично го е поканил да стане директор на ГДБОП.

Стоянов добави, че по негово решение е бил изключително стеснен кръгът от служители, които са работили по случая. Министърът отчете, че ГДБОП е единствената структура, която е успяла да изработи и да събере данни по казуса, въз основа на които има образувани досъдебни производства.

На въпрос дали Божанов е бил сътрудник на МВР, министърът отговори, че това ще бъде изяснено в рамките на досъдебното производство. Той обясни, че наблюдаващият прокурор има право да поиска подобен тип информация и тя ще му бъде предоставена, ако това е необходимо.

banner

По отношение на въпроса дали са открити данни за полицаи, които са свързани с Божанов, той заяви, че абсолютно всички връзки и извършеното по преписките е докладвано в Софийската градска прокуратура. Той каза още, че на този етап няма потвърдена информация полицейски коли да са стояли пред „SS” клуб и ресторант „Oсемте джуджета”.

Божанов беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб „SS” в столичния квартал „Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там.

В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Също така стана известно, че Нотариуса е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В парламента беше създадена временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!