Условна присъда получи хакер, успял да разрушил акаунта на Кирил Петков в Телеграм и източил негови персонални чатове и фотоси. 32-годишният благоевградчанин Любомир Механджийски призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от съда.

Наказанието му е 15 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 500 лв.

Механджийски е признат за виновен, че на 7 март 2022 г., в периода от 00:00 часа до 07:52 часа, чрез таблет, марка „Lenovo“, неправомерно е осъществил достъп през IP адрес 82.137.109.117, предоставен за ползване на „А.Т.“, ЕООД, до информационни системи, вписани в софтуерното приложение „Телеграм“, асоциирани с телефонен номер №***, ползван от Кирил П. Петков. Източил е 17 видеоклипове, снимки, документи и кореспонденция. Клиповете са с с продължителност по 51 и 15 секунди. Имало е и снимка от публикация на вестник. Копиран е бил и КОВИД-сертификатът на Петков, снимка на лист с изписани имена и единни граждански номера, както и служебна комуникация с профил в „Телеграм“ с име „SL1″.

banner

При обиск в дома на хакера са намерени и 7,3 грама марихуана.24 часа

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space