Днес входираме законите за реформи в службите за сигурност. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Колегите от ГЕРБ показват непълна готовност да подкрепят законите“, добави Петков и изрази надежда ГЕРБ да подкрепят проектите.

„В четвъртък и петък миналата седмица прекарах в Австрия на срещи с много от политическите партии в австрийския парламент, както и с външния министър на Австрия. Темата беше Шенген и сигурността в шенгенското пространство. Това, което те заявиха ясно, че най-големят въпрос във връзка с тяхното вето е сигурността на миграционните потоци, сигурността на границата и информационна сигурност“, заяви Петков.

banner

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов коментира отказването им две от службите да се слеят.

„На този етап това е частен случай. Не се отказваме от този приоритет, работим да убедим останалите политически сили, защото това е важна стъпка за съставяне на единен орган”, уточни Атанасов.

Той посочи, че по отношение на назначенията в службите трябва да се спазва политически неутралитет.

„Недопустимо е председатели на специални служби да изразяват политически позиции. Всички ние сме за това политически лидери да не се занимават с прякото управление на службите за сигурност. МС е този, който трябва директно трябва да управлява системата за сигурност и да изисква периодично обратен доклад. В това отношение смятам, че има дефицит, който трябва да бъде компенсиран през Съвета за сигурността към МС “, подчерта Атанасов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space