Destiny

Община Пловдив представя изложба със стотици рисунки на деца за опазване на природата

Над 300 рисунки на деца от 1 до 12 клас бяха подредени в изложбата „Мисли зелено, събирай разделно“  в Градската художествена галерия. Тя бе открита от заместник-кмета Анести Тимчев и 6-годишния Теодор от ДГ „Слънце“.

Бившият министър на здравеопазването в служебното правителство Стойчо Кацаров може да бъде обвинен в длъжностно престъпление

Бившият министър на здравеопазването в служебното правителство Стойчо Кацаров може да бъде обвинен в длъжностно престъпление заради договорите за купуване на щадящи Covid тестове за учениците.

Лена Бориславова: Българското правителство не работи и няма да работи под натиск

Посещението на българския премиер в Северна Македония беше верният ход, защото вече имаме положително решение. Иначе има и реципрочност кой кого да посещава, така че беше ред на българската страна да направи такава визита. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по Би Ти Ви говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова.

Напролет стартира основен ремонт на „Рогошко шосе“

Още напролет може да започне основен ремонт на „Рогошко шосе“, информира заместник-кметът по строителство и инвестиции в Община Пловдив Пламен Райчев. За шосето, в участъка от моста на Адата до землищната граница на Община Пловдив, има готов технически проект.

Община Пловдив засилва контрола по изхвърляне на отпадъците на нерегламентирани места

Инспектори от Пловдивския общински инспекторат и екип на „Общинска охрана“ са установили нарушение при товаро-разтоварни дейности на едрогабаритни битови отпадъци на тротоар пред  частен имот. На фирмата е съставен констативен протокол, тъй като по време на проверката служителите ѝ не са предоставили документи за дейността, която извършват.

Затварят част от бул. „Александър Стамболийски“ за авариен ВиК ремонт

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод на 19 януари (сряда) от 09:00 до 17:00 часа се спира движението на моторни превозни средства в двете платна на бул. „Александър Стамболийски” в участъка между улиците „Болград”  и „Околчица“. 

Дани Каназирева: Ситуацията с COVID-19 в Пловдив и областта се изпуска

Изцяло погрешен и неправилен е подходът, общият брой заети интензивни легла да е определящ за взимане на допълнителни мерки. Това обяви депутатът от ГЕРБ и бивш областен управител на Пловдив Дани Каназирева.

Banner 468 x 60 px