Destiny

Костадин Димитров и Георги Стаменов инспектираха дейностите по обновяването на Дондуковата градина

Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив върви по план. В това се убеди кметът на Пловдив Костадин Димитров, който заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов инспектира строителните дейности по възраждането на най-стария парк под тепетата.

Нинова за сглобката: Лицемерие и дъно – 10 души се гаврят със 7 милиона

„Вчера се избиха за подуправителя на НЗОК, казаха си нечувани думи, замеряха се с обвинения „подуправителят ви е по-корумпиран от управителя ни“. И днес се прегърнаха и вкупом ще ги молят и двамата да си подадат оставките. Лицемерие и дъно в държавното управление. Не може да се управлява така държава, хора, прогледнете как 10 души се гаврят със 7 милиона и обричат бъдещето им.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

При избори днес: ГЕРБ води с 22,8%, ПП-ДБ са втори – 17,4%

ГЕРБ е първа политическа сила, а ПП-ДБ – втора, ако днес трябваше да се проведат предсрочни избори. Това показва проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС". Проведено е сред 1014 лица над 18 г. в страната в периода 10-19 ноември 2023 г. по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Асен Василев: През ноември ще имаме намаление на дефицита от 0,8 на 0,6%

"За първи път от над 20 години насам ноември ще сме събрали повече данъци отколкото държавата е похарчила и ще имаме намаление на дефицита от 0,8 на 0,6 процента, което съвсем спокойно ни позволява да сме в рамките на 3% дефицит за декември.

Спират движението под моста на Герджика през почивните дни

Движението на пътни превозни средства по бул. „Марица-юг” в участъка под моста на Герджика се спира на 2 и 3 декември (събота и неделя). Указателни табели и пътни знаци ще пренасочват автомобилния трафик към обходни маршрути. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”.

Новата сграда на ДГ „Каменица“ отваря врати в началото на следващата година

Новата сграда на детска градина „Каменица“ ще е готова да посрещне своите 130 деца през януари 2024 година. В това се увериха кметът на район „ Централен“ Георги Стаменов и заместник-кметът по строителството на Община Пловдив инж. Тошо Пашов.

Хванаха крадец, обрал апартамент в Тракия

Извършител на домова кражба разкриха след активно разследване служители на Пето РУ. Работата стартирала по сигнал на жена от кв. „Тракия“, че в сряда от апартамента ѝ били отнети няколко домакински уреда и телевизор.

Пеевски: Темата приключи, ще бъде поискана оставката и на шефа на Касата, и на зам.- шефа ѝ

„Темата приключи, ще бъде поискана оставката и на шефа на Касата, и на зам.-шефа ѝ, и ще тръгне процедурата наново по нов регламент“, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента за напрежението около избора на подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Banner 468 x 60 px