Иван Гешев ще съди за клевета правосъдния министър и Емануил Йорданов

Иван Гешев заяви, че ще съди за клевета министъра на правосъдието Атанас Славов и бившия вътрешен министър Емануил Йорданов.

В публикация във Фейсбук Гешев пише, че се води "яростна медийна атака" срещу него и партията му "Граждански блок". Причината - обвързването му с Пепи Еврото, случая "Осемте джуджета" и Мартин Божанов - Нотариуса.

По-рано днес в "Денят започва" Емануил Йорданов коментира, че Петър Петров - Еврото е бил освободен от длъжност като следовател по времето, когато Иван Гешев беше главен прокурор.

"Той беше освободен от длъжност, получи си 20 заплати и всъщност той избягва дисциплинарната отговорност тогава, когато водеща фигура във ВСС беше Гешев. Когато Гешев си разменя реплики с бившия си заместник, първо трябва да разкаже нещо за дисциплинарното производство на Петров и след това да каже как е работил със Сарафов и защо тогава Сарафов не е бил лош, а сега изведнъж стана лош и го е имало на снимки (с Пепи Еврото пред ресторанта "Осемте джуджета" - бел. ред.)", каза Йорданов.

В друго телевизионно интервю правосъдният министър Атанас Славов директно заяви, че "връзката между Гешев и кръговете около Нотариуса и Петьо Еврото е явна".

Именно заради тези твърдения бившият главен прокурор смята да даде Йорданов и Славов на съд:

"Заявявам, че ще предам на съд за клевета Емануил Йорданов и министъра на правосъдието Атанас Славов, както и че ще направя същото и с всеки следващ лъжец. Въпреки, че за Славов не знам дали може да осъзнава свойството и знамението на извършеното от него, предвид обстоятелството, че заяви, че съм Господ. Очаквам неговата вменяемост да бъде изследвана, чрез съдебно- психиатрична експертиза в хода на съдебното производство", пише Иван Гешев.

Banner 468 x 60 px