И Бойко Борисов, и Кирил Петков трябва да се откажат от имунитетите си, коментира председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти на влизане в сградата на парламента за извънредното заседание, на което ще бъде гласуван проектокабинетът „Денков-Габриел“.

По-рано днес беше съобщено, че Софийската районна прокуратура е предложила на главния прокурор да поиска от парламента имунитета на съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

На въпрос защо точно сега се прави това искане за имунитет, Тошко Йорданов отговори: „Питайте главния прокурор, това трябваше отдавна да се случи“.

banner

Това не е атака срещу Кирил Петков, знаете, че Конституционният съд доказа, че Петков е излъгал, това е документна измама, коментира Тошко Йорданов. Любопитно ми е дали Кирил Петков все още не е канадски гражданин, защото той е и депутат, което също е нарушение, но със сигурност тогава излъга, допълни председателят на ПГ на ИТН.

Попитан дали имунитета на депутати не е залог за бъдещия кабинет, Йорданов коментира, че това е “отвратително правителство”. “Отвратително правителство е по-лошо отколкото да няма правителство”, допълни той./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!