Шокиращото в записите е, че ръководството на една партия съзнателно, организирано, се готви брутално да нарушава законите. Това заяви в ефира на Нова телевизия съветникът на служебния премиер Гълъб Донев и бивш председател на Стратегическия съвет към президента – Александър Маринов.

Думите му са по повод изнесените от Радостин Василев записи от националния съвет на ПП.

„Г-н Денков казва, че Габриел ще е политически заложник. Това е колегата, с когото ще се ротира. А какво е отношението към „Демократична България““, запита той.

banner

„Не оценявам високо аналитичните способности на Асен Василев и Кирил Петков. Тук се размахват плашила и Радев е най-голямото от тях. Дори и да я вярна хипотезата президентът да влезе в политиката през кметовете, не мисля, че той ще се опре на хора, които имат 2-3 мандата от партия“, каза Маринов.

„Ако някой има желание да се кандидатира за кмет, той ще се кандидатира като личност. Дори и този човек да е бил част от служебния кабинет, това не значи, че е човек на президента“, каза Маринов.

„Съвсем ясно е каква е предисторията на отношенията между Радев и Гешев. Такава е логиката на процесите, че различните участници в тях са принудени да вземат позиция. Всичко има дълбока логика. Президентът няма нужда от подкрепата на главния прокурор“, категоричен бе съветникът на Гълъб Донев.

Според него е нелепо е по такъв начин да се изслушват ръководители на специалните служби.

По думите му сегашните ръководители на специалните служби са назначени по времето, когато е било служебното правителство с Асен Василев и Кирил Петков.

„Крайно порочно е, ако една политическа сила и нейните ръководители смятат да получат подкрепа за подобни политически решения. Не е редно това да се прави“, каза още Маринов.

„В този запис се казва „направихме ала-бала през президента“. Всеки от нас поне веднъж в живота си е бил излъган от човек, на когото се е доверил. Президентът им даде доверие, за да направят промени, които хората искат. Те обаче тръгнаха да се водят свои собствени цели. Бяха се впили в него като пиявици, за да изсмучат част от неговия авторитет и го получиха. Повече от половината гласове, които получиха през есента миналата година, бяха защото хората мислеха, че имат доверието на президента. Това беше ала-бала през него, те си получиха така процентите“, смята Маринов.

„Напрежението ще продължи, защото видяхме какво мислят едните за другите и е ясно, че е същото и обратното“, прогнозира той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space