Слави Георгиев: Общината задели точно 0 лева за за изграждането на нови тротоари

Във всеки един мандат на Пловдив са били заделяни по няколко милиона лева за изграждането на нови тротоари. За първи път по време на управлението на кмета Здравко Димитров, в общината няма нито един такъв действащ договор. Тази тема коментира независимият общински съветник Слави Георгиев.

„В огромна част от кварталите на Пловдив, тротоарите са разбити, изоставени и неподдържани. Парите заделени за тяхната поддръжка са точно 0 лева. Това води до ежедневно затруднение на възрастни хора, майки с колички и на всеки един човек, който иска свободно да се предвижва в градска среда“, това каза Георгиев след обиколка из улиците на града под тепетата.
Според него, грандоманските и незавършени проекти на кмета Димитров, са довели до ощетяване на гражданите, които са принудени да живеят в подобна среда, въпреки че са съвестни данъкоплатци.
„Най-лошото е, че разбити улици можем да намерим на всеки един ъгъл в Пловдив, което сочи, че кметът не се погрижи за обикновените хора, и не благоустроява мястото, където те живеят. Това може да се промени,като Пловдив заделя за в бъдеще време бюджети за нови тротоари“, сподели общинският съветник. Той допълни, че един добър мениджър би се грижил равнопоставено за всички квартали на града и за всички нужди на пловдивчани.
„Трябва да имаме добра градска среда без улици, в които тротоарите или ги няма или са превърнати в паркинги. Пловдив заслужава повече от това“, каза в заключение Слави Георгиев.

 

Banner 468 x 60 px