Изпълнителното бюро на БСП подаде сигнал за поредното недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори но 02.04.2023 г. от страна на служебния кабинет на Радев.

Документите с конкретни данни за намесата са изпратени до Бюрото за демократични институции и права на човека на ОССЕ, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Парламентарната асамблея на ОССЕ, съобщават от пресцентъра на левицата.

В своя сигнал левицата припомня междинния доклад на БДИПЧ за предсрочните парламентарни избори на 02.10.2022 г.: „В него ясно беше констатирано, че президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с критични изявления, насочени главно срещу БСП“, пише ръководството на партията и допълват, че това недопустимо поведение продължава и сега. Свидетелство за това са публичните изявления в национални медии на служебния министър на правосъдието Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов.

banner

Сигналът представя извадка от предаването “Защо, г-н министър?“, излъчено на 05.02.2023 г. по БТВ, в което служебният министър Зарков отправя негативни и неверни твърдения и внушения за състоянието, ролята, бъдещето и политиките на БСП.

В свое участие в предаването “Панорама“, излъчено на 03.02.2023 г. по БНТ1, вицепремиерът Пеканов също изразява крайно негативно мнение срещу БСП, обвинявайки партията в популизъм, както и в липса на защита на изконни леви ценности и идеи.

Изпълнителното бюро на левицата определя тези изявления на служебните министри като грубо и недопустимо вмешателство във вътрешнопартийните работи на БСП. „Това е опит за нанасяне на имиджови щети на партията с цел повлияване на изборния резултат и в ущърб на Българската социалистическа партия. Нещо повече, такова поведение на служебния кабинет води до дестабилизиране на партийната система и разрушаване на демократическия политически процес“, се казва още в сигнала.

Ръководството на партията припомня, че съгласно Конституцията една от основните задачи на всеки служебен кабинет е да проведе честни и прозрачни избори, а не намеса в тях. Те изразяват и притеснение, че това тенденциозното негативно отношение на правителството срещу БСП ще се засилва с наближаване на изборите на 2-ри април.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!