Преди шест месеца поехте отговорност за страната в труден момент, прогнозите вещаеха силно негативни сценарии за икономиката, заяви президентът Румен Радев на официалната церемония, на която представи задачите и приоритетите на служебното правителство. Успяхте да спрете „свободното падане“ на държавата, обърна се към министрите от служебния кабинет президентът Румен Радев, предава bta.

Вчера държавният глава издаде указ, с който назначи ново служебно правителство от 3 февруари с министър-председател Гълъб Донев. Единствената промяна в състава е министърът на културата – Найден Тодоров поема поста от проф. Велислав Минеков.

Прогнозите вещаеха силно негативни сценарии за икономиката, заяви днес президентът Румен Радев. Като пример той посочи блокирането на институции, рекордни цени на горивата и галопираща инфлация. Той изброи още липса на газ, на договори, на слотове, на търгове, интерконектора „в насипно състояние“ и „подивели цени“, замразени инфраструктурни обекти, липса на закони по Плана за възстановяване и устойчивост, липса на напредък в европейската интеграция, блокаж на „Капитан Андреево“ и застой в модернизацията на българската армия. Към тези неща той добави и рекорден миграционен натиск, война до нашите граници.

banner

„Приоритетите, които отправих към вас, бяха насочени към този фокус“, отбеляза държавният глава. Той припомни, че сред тях са укрепване на сигурността и сваляне на цената на енергоносителите с акцент върху интересите на обикновените потребители и българската икономика, засилване на европейската интеграция и увеличаване на покупателната способност на гражданите.

Въпреки ограничените инструменти на една изпълнителна власт, без парламентарна подкрепа, вие успяхте да спрете „свободното падане“ на държавата, да проведете честни избори и да откриете нови възможности за възходящото развитие на страната, каза президентът Румен Радев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space