Митов: Нямам влогове в размер на 600 000 лева

Митов: Нямам влогове в размер на 600 000 лева в. Монитор

Нямам влогове за 600 хил.лв. Това заяви в кулоарите на НС зам.-шефът на ГЕРБ Даниел Митов. Повод за коментара му са излезлите имотни декларации на депутатите за 44-то, 45-то и 46-то НС, като според медийни публикации Митов държал над половин милион в сметките си.

"Някои изобщо чете ли тези декларации? Защото видях една медия, която беше написала, че съм декларирал някакви 600 хиляди, които ги няма вътре. Ако някой ги намери в декларацията ми, по банков път или в сакове и чували, му ги подарявам. Това е безобразие! Най-малкото журналистите са длъжни, като напишат нещо, да прочетат какво пише в декларацията. През 2020 г. съм се прибрал от чужбина. Като всеки един нормален български гражданин съм отишъл в банка и съм си изтеглил кредит, за да си купя жилище", каза Митов.

Той уточни, че си купил жилище за 225 000 лева и затова е изтеглил кредит за 170 000 лева. "Декларацията е публична – ако някой я погледне, ще види вътре какво пише. Има ги банковите сметки, откъде е теглен кредитът, в какъв размер е и на каква стойност е жилището", допълни той.

Междувременно се оказа, че лидерът на ИТН Слави Трифонов, който за кратко бе депутат в 45-то НС, не е подал декларация. На въпрос към ИТН защо не го е направил, Любомир Каримански отговори: "Питайте Трифонов".

Депутатът от ДПС Делян Пеевски също отказа да влиза в подробности за имотната си декларация, в която е посочил, че ползва 11 чужди имота.

Banner 468 x 60 px