Депутатите няма да ходят на работа със зелен сертификат

24 часа 24 часа

Депутатите няма да ползват зелен сертификат, за да влизат в парламента. Това стана ясно след първия председателски съвет на 47-ото НС, където партиите не стигнаха до консенсус. Темата обаче остава отворена и ще се събират становища на здравните институции, обясни председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

От ПП и ГЕРБ са за налагането на зелен сертификат за депутатите, идеята се подкрепя и от ДБ. От БСП обаче са категорично против, обясни лидерката на левицата Корнелия Нинова.

"Това би затруднило работата на народните представители. Разбира се, трябва да спазваме всичко като мерки, което съществува в заповедта на министъра на здравеопазването, маски, дистанция и т.н.", обясни тя след председателския съвет.

Партиите обаче са стигнали до консенсус по искането за обсъждане на скандала със затварянето на редакцията на в. "Труд". Така утре като първа точка в дневния ред на парламента ще бъде изслушан културният министър Велислав Минеков. Депутатите ще гласуват и формирането на първата си комисия - тази за изготвянето на нов правилник на парламента.

Banner 468 x 60 px