Destiny

БСП са изчистили забележките около коалиционното споразумение

бнт бнт

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще насочи Национален съвет на партията, едва след като получи коалиционното споразумение с разпределение на мандатите и разписани политики. Това каза Нинова пред журналисти.

Националният съвет на БСП трябваше да се състои днес, но се отложи заради продължаващите преговори за коалиционно споразумение. На Съвета левицата трябва да разгледа структурата на МС и персоналните предложения на партията.

Лидерът на БСП обаче подчерта, че са изчистили неяснотите около споразумението. Поясни, че в него няма квотно партийно разпределение.

Любомир Каримански от ИТН заяви че, парламентарната група обсъжда коалиционното споразумение от 17 ч. Докато няма окончателен текст, трудно може да се каже дали ИТН са доволни от документа.

Той подчерта, че бъдещите министри ще се уточнят, когато се подпише споразумението. Каримански посочи, че реалистични срок за подписване на коалиционното споразумение ще даде мандатоносителят.

Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП заяви, че до часове или дни ще има окончателно коалиционно споразумения.

Каза още, че разликите не са големи. 90% е постигнато съгласие. Нито отрече, нито потвърди квотното партийно разпределение на министрите.

Banner 468 x 60 px