Десислава Атанасова: След месеците на чегъртане ще бъдем опозиция на ляволибералното управление

„Вижданията ви за дейността за характера на бъдещото управление са важни както за нас, така и за всички български граждани. Вие безспорно сте формация с богат политически опит в българския политически живот и аз вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост“ – с тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на ГЕРБ-СДС в президентството.

Днес държавният глава провежда консултации с парламентарно представените партии преди връчването на проучвателен мандат за кабинет.

От своя страна председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че „сме тук, за да заявим нашата позиция като опозиция на формиращото се ляволиберално управление“.

„Г-н президент, месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година. Най-силно по отношение на симпатизантите и членовете на коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това нашата коалиция е втората политическа сила в 47-ото НС…Гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция…От свое име, г-н президент, и от това на колегите ми, Ви обещавам, че, ако правителството, което ще сформират съвсем скоро четирите партии, има нужда от помощ и съвет от наша страна, не само заради политическата мъдрост, която отличихте, но и заради опита ни, те ще получат такава помощ и съвет. Освен това Ви обещавам, че всяка грешка ще бъде осветявана, ще бъде сочена“, каза още Десислава Атанасова. 

Banner 468 x 60 px