Destiny

ИТН: До края на седмицата може да обявим състава на кабинета

Първата среща на експертно ниво между „Има такъв народ” и „Демократична България” приключи. Тя е била на тема „Правосъдие”, а след края й от партията на Христо Иванов обобщиха, че изводът е, че гледат в една посока. От „Демократична България” обаче не посочиха по кои предложения конкретно има разминаване или допирни точки. Беше уточнено, че това е кръг от експертни преговори и не става въпрос за вземане на политическо решение дали да се подкрепи правителство на Слави Трифонов.

Преди разговорите от ИТН посочиха, че до края на тази седмица може да има и представен състав на проектокабинет на партията.

„Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има готов кабинет с имена. Връчването на мандата не е с резултат на сглобяване на някаква конструкция. Той е в прерогативите на президента. Когато го връчи. Ние сме готови. Сигурно сме готови”, заяви преди експертната среща Радостин Василев, ИТН.

„Нашите очаквания са за един експертен диалог. Дойдохме да разговаряме с експерти и да обсъдим с нашите колеги от ИТН основните въпроси, които са в нашата програма на тема „Правосъдие”, посочи от своя страна Надежда Йорданова, „Демократична България”.

След „Демократична България” на среща с ИТН влязоха експерти от „Изправи се БГ! Ние идваме!”, с които ще разговарят на тема „Финанси” и „Икономика”.

Banner 468 x 60 px