Мая Манолова след разговорите с "Има такъв народ": Правителство ще има

bgnes bgnes

„Има такъв народ“ проведе консултации за съставяне на правителство с ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Тошко Йорданов определи срещата като ползотворна и с разбиране от двете страни.

Открои, че по много теми между двете политически сили има единомислие. За нас е важно, че получихме пълна подкрепа за приоритетите, зад които стоим, заяви Мая Манолова - преизчисляване на пенсиите до 1 октомври, подкрепа за семействата с деца, както и пряка финансова подкрепа за малките и семейните фирми, както и самоосигуряващите се лица. Ще настояваме темата с ревизията и антикорупция да бъдат приоритетни.

Манолова призова за преразглеждане на цените на тока, парното и топлата вода. Акцентира за сериозна реформа в здравеопазването - да бъдат отменени лимитите, да бъдат преразгледани клиничните пътеки, а болниците да не бъдат търговски дружества.

Мая Манолова каза, че не трябва ДПС да има влияние в бъдещ кабинет. Изрази увереност, че ще има правителство. Най-голямата парламентарна партия ИТН започна вчера преговорите за сформиране на правителство. Те изпратиха покани за разговори до всички парламентарно представени партии без ГЕРБ. Първата им среща беше с "Демократична България".

Двете партии заявиха, че имат достатъчно общи политики и биха могли да работят заедно. Те определиха диалога си като конструктивен и съобщиха, че са сближили позициите си.

Banner 468 x 60 px