Корнелия Нинова: Ако искаме истинска промяна, без БСП не може

Ако искаме истинска промяна и всеки държи на това, което е обещал преди изборите, без БСП не може. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя оцени като лицемерна възможността "партиите на промяната" да съставят кабинет с подкрепата на ДПС, с оглед на акцията на "Демократична България" на плажа на Росенец и създаването на специална комисия по темата в парламента.

Днес ще имаме първа среща с ИТН, така че много важно е да чуем каква е тяхната позиция за подкрепа, програма. Може би ще последват още срещи, коментира Нинова. По думите ѝ политиките са по-важни, но значение имат и личностите, които ще изпълняват тези политики. Тя определи като неприемлив първоначалния подход на "Има такъв народ" да не водят разговори. Важно е да се изпълнят нашите съществени политики, каза Нинова.

Допълни, че ако третият мандат дойде при тях, имат готовност, за разлика от първия път, когато го върнаха.

Според нея има няколко най-важни приоритети - приемане на Плана за възстановяване и устойчивост, актуализация на Бюджет 2021 и подготовка на Бюджет 2022, подготовка за евентуална нова вълна на COVID-19.\

Като дългосрочни приоритети Нинова посочи реформата в здравеопазването, икономиката и съдебната система. Като първи въпрос на масата на преговорите обаче би поставила преизчисляването на пенсиите. Ако БСП получи трети мандат, биха поканили министри от служебния кабинет, за да има приемственост.

Banner 468 x 60 px