Апаши обират звездите заради скъпите им кучета и луксозни бижута.

Последният случай е свързан с моделката Виктория Джумпарова, която е носителка на титлата „Мисис България Universe 2023“. Тя е преживяла истински кошмар. Едното от кучетата й е било откраднато от дома й, за което самата тя съобщи в профила си в Инстаграм.

„СПЕШНО!!! Хора, някой ми влезе в къщата, докато съм у нас, и ми открадна едното куче от двора!!! В район Драгалевци сме, ако някой има каквато и да е информация – ще ми бъде полезна!! Моля ви, споделяйте!! Моля ви! Кучето се казва Пърпъл, йоркширски териер, около 2 кг, на 8 години е, с чип. Облечена (беше поне) с тънка блуза – черна с кафяви мечета, и има кукуригу с панделка” – написа моделката. Малко по-късно, след като прегледали камерите, се сдобили и с повече информация за похищението и хубавицата информира, че знае кой е откраднал домашния й любимец.

banner

Постовете на Виктория Джумпарова предизвикаха силен интерес и множество споделяния. Няколко часа след като обяви за изчезването то бе върнато у дома. Пърпъл е в добро състояние и вече е на сигурно място при семейството си, каза Джумпарова.

Преди години кучето на рапъра 100 Кила също беше откраднато. Тогава певецът алармира: “За последно знаем, че три ромчета са се навъртали около Яна. След това следите й се губят. Най-вероятно са го взели”, добавя изпълнителят. Въпреки че кучето не е скъпо, Килата направи всичко по силите си, за да го намери. Дори ходи до ромското гето в града, но без успех. “Ще платим на този, който я намери”, обяви тогава изпълнителят.

Камери
Похищенията срещу родните знаменитости не спират дотук. Седмица след като обяви щастливата новина, че ще става булка, Юнона се раздели с колата си. От профила й в социалната мрежа тя обяви, че скъпарското й возило било откраднато в рамките на две минути, в които е било отключено – от мъж с качулка и шапка.

“Както са казали хората, но малко променено от мен: СЛЕД СВАТБА СЛЕДВА БРАДВА”. „Вчера се прибрах от най-красивата държава Австралия в нашата мащеха България, грозния разграден двор, който всеки руши и остава ненаказан. Кацнах сутринта около 10:00 и, притеснена от снежната ситуация, побързах въпреки почивния ден да се опитам да намеря зимни гуми за автомобила си (все пак дни по-рано беше все още жега) и успях благодарение на ПРИЯТЕЛИ. Поканих своето семейство да ми гостуват и те дойдоха от Стара Загора следобед. Седнахме да се почерпим за всичко хубаво, което ни се случи в пътуването, а и вчера празнувахме рождения ден на нашия Георги. Колата ми беше спряна точно под терасата ми и гледана от видеонаблюдение. Излязоха гостите ми да пушат на същата тераса в 18:48 ч. и ме попитаха кога успях да я преместя в гаража. Изтръпнах… И даже си помислих, че се шегуват. Излязох и нея я нямаше. Видях как само 2 минути по-рано мъж с шапка и качулка, необезпокоен от осветлението и камерите, я отключва и потегля…”, разказа драматичната история певицата.

Която добави, че чувството да установиш, че някой е навлязъл толкова близо в пространството ти, е ужасно. „За съжаление съм поредният случай в грозната статистика. Опитвам се да бъда позитивна, но не ми се получава. Наистина в многоетажието ние живеем в най-долния подземен етаж… Благодаря на ВСИЧКИ ВИ предварително!”, гласи постът на Юнона.

Колата на Деси Банова също бе открадната. Историята се разиграла на Околовръстното шосе в София. Банова паркирала колата и, вървейки към входа на мола, чула сигнала за заключване на колата.

“Говорех по телефона, когато един мъж с огромна раница на гърба доста арогантно се бутна поне 3 пъти в мен. Може би, ако не говорех по телефона, щях да реагирам доста по-бързо, защото бях чувала за подобна схема. Влизайки, не видях мъжа да влиза в мола с мен, и усетих, че нещо се случва. Върнах се – видях го, че той се насочва към моята кола. И видях как тя се отдалечава и излиза от паркинга с друг шофьор”, разказа Банова тогава.

Кражбата е заснета от охранителните камери, които са разположени в паркинга. Крадците са толкова опитни и разполагат с висококачествена техника, че за минути успяват да заглушат сигнала от GPS системата за проследяване на автомобила. Последната точка, на която Банова е видяла колата си, е на Околовръстното, близо до Горубляне.

Актрисата Деси Бакърджиева също беше жертва на обир, този път колата на звездата била разбита, за да се открадне от нея детското столче. Отивайки към колата си, блондинката с ужас установила, че предното дясно стъкло е счупено, а от автомобила липсва детското столче. “Честито ви столче, мили крадци”, написа тя тогава под поста в социалните мрежи.

Злато
Крадци престъпиха прага на дома на плеймейтката и модел Моника Валериева. По информация на потърпевшата от апартамента й в столичния квартал „Студентски град” са откраднати 92 000 евро в брой и много златни бижута с висока стойност. Домът на попфолк певицата Славена също бе разбит преди време.

Крадците отмъкнали множество ценни вещи. Изпълнителката, която живеела заедно със сестра си в столицата, имала гости, с които излезли да се поразходят из града. Напуснали апартамента само за 2 часа, през които станал обирът. Крадците задигнали лаптопа на певицата, този на сестра й, вещи на техните гости, всичките бижута на Славена, както и други ценности.

„Изглежда са ни следили, защото са успели да претършуват дома ни за краткото време, през което ни нямаше. Просто не мога да повярвам, че ни се случи такова нещо!” – сподели притеснено певицата.

Крадци нахлуха преди време и в жилището на Азис и задигнаха ценни предмети на стойност около 100 000 лева. Изпълнителят не е бил в дома си по време на наглата кражба. Крадците първо са изключили системата СОТ и след това необезпокоявани са се разхождали из жилището на звездата.

От дома на певеца са задигнати дрехи, техника и бижута.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!