Каназирева изригна за водата в Брестовица: Хората са заложници на хаоса и на партийни интереси!

Бившият областен управител и водач на листата на ГЕРБ в Пловдив- област Дани Каназирева обяви, че всичко за решаването на проблема с  водата в Брестовица, общ. Родопи е подготвено и забавянето в момента е политически акт. В хаотичната обстановка от МРРБ няма кой да издаде разрешение.

Няма ненаказано добро, категорична е Каназирева. Ето и цялата ѝ позиция:

От първия ден, в който бях сезирана като областен управител за проблема, присърце приех тревогата на хората и направих всичко възможно, за да се намери решение и то в дългосрочен план, въпреки че това е отговорност на „Вик“-Пловдив, а не моя.

1.Въпреки тежката пандемична обстановка миналата година и сериозните икономически интереси с МВЕЦ-а, разпоредих и лично участвах в Междуведомствена комисия, която установи множество нарушения при водното огледало.

2️. Незабавно възложих изготвянето на експертиза, която да посочи източника на замърсяване.

3️. По мое настояване се изградиха три нови сондажни кладенеца, които да захранват селото с чиста вода. Старите бяха тампонирани.

4️. Паралелно с това ВиК стартира процедура по подмяна на вътрешната водопроводна мрежа и довеждащия водопровод за дългосрочно решение на проблема.

5️. На 17 март тази година се взе решение на Управителния съвет на „ВиК“ холдинга за отпускане на нужните 25 милиона лева.

6️. На 25 март тази година се избра изпълнител и се подписа договор от ВиК –Пловдив с фирма „Герт груп“ ЕООД за изпълнение на проекта със срок от 36 месеца.

7️. В момента се чака одобрение от Надзорния съвет и МРРБ, но след изборите, в несигурната и хаотична обстановка, решението се бави. Няма как обаче да не се вземе. Всичко необходимо е свършено. Липсата на одобрение към момента вече е политически акт, а спорът е дали ВиК холдинга може да финансира асфалтирането на улиците след подмяна на водопровода, за което с моя екип настоявахме. 

8️. Решението от 16 април на Надзорния съвет не е отказ и всичко по темата вече са спекулации с предизборна цел и нападки лично срещу мен и екипа ми. Знам и откъде идват и кой спира проекта с политическа цел като превръща проблема на хората в заложник на тяснопартиен интерес. 

 БСП сезирали Президента да решавал проблема! Когато някой друг е свършил всичко, е много лесно просто да отрежеш лентата. Много жалък ход. Дано хората не се подведат и разберат елементарния политически ход. 

Да се омаловажава трудът ми и усилията на целия ми екип при положение, че всичко като процедури е свършено, е несправедливо.

Banner 468 x 60 px