Destiny

ВМРО ще блокира границата с Турция на 11 юли заради информация за "изборни туристи"

„Много неща се изказаха от партията и от Карадайъ по време на визитата им в Турция. Нашият протест не беше само заради едно изречение, а по повод изобщо, че делегацията е на посещение при Ердоган.

То доказва, че партията и нейните лидери са национални предатели, защото търсят помощ от чужди лидери за изборите”, заяви в ефира на „Здравей, България” Юлиан Ангелов от ВМРО по повод изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Турция.

Изречението „Турция е нашата родина”, направено от политика в Анкара, предизвика коментара на президента Румен Радев и остра реакция от страна на ВМРО. Преди часове Анадолската агенция излезе с публикация, че е направен грешен превод. Според тях Карадайъ е заявил, че „Турция е нашата прародина”.

„Цялото общество знае, че ДПС се счита за етническа партия. А те го отричаха години наред. Карадайъ казва, че България е негова земя. Тоест има предвид, че страната ни принадлежи на Турция. Още повече, той заяви в едно от изказванията, че ДПС ще се бори за защита на турската идентичност в България. Това показва още веднъж, че те са етническа партия, което е забранено в Конституцията. Те извършват национално предателство за пореден път. Лошото е, че партии от предишния парламент ги подкрепиха в това начинание, като разрешиха безброй секции да бъдат открити в Турция. Там вече има над 15 000 заявители”, посочи Ангелов.

Според него там хората „ще бъдат водени под строй да гласуват”. От ВМРО нямат против гласуването на българи в чужбина, но са против, когато службите работят в ползва на една партия и гласуването за нея.

„Всички знаем как се случват нещата в Турция. Това, което правят, е показност, за да обединят техния електорат и да получат гласовете от Турция. Получихме информация, че ще има и изборни туристи, които да пристигат у нас с автобуси. И този път ние ще се противопоставим и ще блокираме границата”, категоричен е Ангелов.

Banner 468 x 60 px