Гаф на лаборатория „разболя“ от COVID-19 министъра на транспорта

monitor monitor

Гаф на лаборатория „разболя“ служебния транспортен министър Георги Тодоров от коронавирус.

Служебният министър на транспорта не е болен от коронавирус, а е станала грешка с пробата му, взета в частна лаборатория, обяви Стефан Янев – министър председател в началото на първото заседание на служебното правителство.

По-рано в някои медии се появи информация, че Георги Тодоров е дал положителна проба за COVID-19. „Мога да уверя, че министъра, за когото е имало медийна публикация, че вероятно е с положителен резултат от тест, не е така. Станала е грешка. След това той си е направил още 3-4 теста и всички те са отрицателни“, обясни Стефан Янев.

Лабораторията, която е направила първия тест изпрати писмо как е станала грешката. На 8 май 2021 г. на Тодоров е направен антигенен тест, който е с положителен резултат.

На 12 май, в резултат на сигнал от страна на министър Тодоров за направен повторен антигенен тест в друга лаборатория с отрицателна стойност, пишат от лаборатория „Геника“. Установено, че ползваният реактив за антигенен тест на 8 май е дефектирал.

В резултат на гореописаните събития, лабораторията е предприела мерки за декарантиниране на министър Тодоров, които към дата 12 май са били изпълнени. Направените допълнителни изследвания категорично доказаха, че министър Тодоров е с негативен резултат, съобщават още от лабораторията.

Banner 468 x 60 px