Привличане на повече италиански инвестиции в града, увеличаване на туристическия поток и задълбочаване на търговските отношения между Италия и България обсъдиха италианският посланик Н. Пр. Джузепина Дзара и кметът Костадин Димитров по време на среща в Община Пловдив.

Н. Пр. Джузепина Дзара сподели, че посолството следи с интерес развитието на индустриалните зони, които превърнаха Пловдив във водещ икономически център, и заяви своето желание да увеличи инвеститорския интерес към града. От стратегическо значение за търговските отношения е и проектът Коридор 8, който ще улесни стокообмена между Италия и Пловдив. Тя допълни, че образованието също е основен двигател на двустранните отношения между двете държави като даде за пример Медицински университет – Пловдив, в който учат около 400 италиански студенти.

„Нашите усилия да превърнем Пловдив в един от най-добрите градове за живеене в България не спират. Градът става все по-привлекателен за чуждестранни инвестиции. Пловдив е и културна столица на България и разнообразните събития тук привличат множество туристи, в това число и италиански“, подчерта Димитров.

banner

Развитието на градската мобилност и свързаността на летище Пловдив също очертаха като приоритетни теми Н. Пр. Джузепина Дзара и кметът Костадин Димитров.

Участие в срещата взеха още и почетният консул на Италия Джузепе Ди Франческо и председателят на Конфиндустрия България Роберто Санторели.

Роберто Санторели обясни, че всяка година Конфиндустрията организира средно по 20-30 събития в Италия, с които представя България като инвестиционна дестинация, и съобщи, че инициатива от подобен тип предстои и в Пловдив.

В края на срещата Н. Пр. Джузепина Дзара сподели, че всяка година Посолството отбелязва празника на Италианската република в София и изяви желание същото събитие да се проведе и в Пловдив тази година.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!