Борисов каза силни думи и обяви кого ще издигне ГЕРБ за премиер

Борисов каза силни думи и обяви кого ще издигне ГЕРБ за премиер Blitz

Благодаря на тези които ги организираха изборите, и на всички вас. Единствената държава в Европа с машинно гласуване. Резултатите са категорични - българският народът е мъдър не даде превес на нас да управляваме самостоятелно, нито на онези, които организираха протестите. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов на извънреден брифинг на ГЕРБ. 

"Това си беше опит за преврат, да се избегнат редовни избори, да има служебно правителство, да се върви към диктатура. Служебното правителство има само една задача, да организира изборите. Ще имате възможност да се запознаете с тези хора лично. Аз винаги съм бил за мир, разбирателство. не случайно там горе пише съединението прави силата", допълни Борисов.  

"Не можах да разбера тези радетели на правовата държава с тези предложения, които заобикалят законите. Да се превръщат в съд и присъда едновременно. А цяло лято обясняват как няма правова държава. Откъде на къде. Вчера дори се бяха засили да не допускат победителя в изборите - честните, оценени от международните наблюдатели абсолютно редовни изори, на първите столове

Не че те няма да спят там непрекъснато. Трябва да се отнасяме с уважение, за разлика от тях, към всичките избиратели. Те са много по-малки. Съжалявам, че ВМРО и ПФ направиха това, което направи реформаторския фронт. Явиха се отделно и загубиха. Тези, които сега много говорят, може да не са в парламента. Ако патриотите бяха заедно, щяха да са седми.

Предлагам Караянчева, която бе в един много труден район, Кърджали, където се справи отлично. Затова утре ще я предложим за председател на парламента, знам, че няма да я изберат, затова след това ще я предложим за зам-председател на парламента. 

Председател на парламентарната група ще бъде Деси Атанасова, заместник ще е Румен Христов. 

Искам да ви информирам за още едно решение. То е лично мое. Не случайно в лидерските двубои аз ги победих. Откакто съм човек, аз се явявам мажоритарно избори. ГЕРБ е мажоритарна партия. Обществото ни поиска, заради това, което направих като секретар и кмет. Ние имаме страхотен капитал в лицето на тази партия, която показа на изборите, че е истинска партия. Имаме яки структури, дори кадърни кметове, дори тези които критикуваме.

Знам как партията се би за тях. Те направиха много за градовете си. Аз ги разбирам, бил съм кмет. Самия аз търпя голяма критика, че аз не се занимавам с партията, дори на 1%.

Защото две дини под една мишница не се носят. Затова взех това решение да се оттегля от двете места в парламента, а трябваше да се явя и да ги победя. За да им завря чекмеджета, компромати в задния двор, там където им е мястото. Щели да правят комисия - народът направи комисия. Тя се казва редовни парламентарни избори и поставиха ГЕРБ на първо място. Това е избора на народа.

Тези нови лица - колега Дилов, в политиката са от 30 години, водейки политически предавания, бидейки една политическа партия. Всяка вечер в праймтайма се води политическо предаване и се подготви едно цяло поколение със скечове и концерти срещу системните партии. Българският народ показа голяма мъдрост, която я няма в Италия, Гърция, Украйна, Словения. Няма спор.

Слави Трифонов е най-успелия шоумен в бизнеса, артист. Направи бизнеса си с тези деца печеливш. Сега той дойде на друга сцена. Трябват решения ние ги очакваме. Затова ние трябва да предложим и кабинет. Аз съм готов с кабинета. Но днес ще ви съобщя кой ще ви бъде премиер. Не че аз съм уморен, остарял или неуспешен. За пети пореден път в демокрацията хората избират лидера за премиер. 

Ние не сме Христо Иванов да сваля доверието от кметицата на Красно Село. Какво като го сваляш, тя е там и си прави далаверите. С пълномощни не се управлява. Кабинетът ще го кажем, когато получим мандат. Толкова вече постъпвате през тези месеци тези хора. Толкова грозно, лично долно, гадно - към семейството ми, към дома ми. Не ги съветвам да ме предизвиквате на живо. Затова се оттеглих от премиер", обяви Борисов. 

"Аз съм готов за кабинет, но днес ще ви съобщя кой издигам за премиер. За пети пореден път хората избират лидера за премиер, защото той носи политическата отговорност. Когато аз направя предложение и вие го подкрепите, аз нося отговорност за този избор. Какво като свалиш доверието си от кметицата, тя е там и продължава да прави далавери" попита Борисов.

"Ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся. Толкова грозно постъпват през тези месеци тези хора - грозно, лично, жълто и гадно, към семейството и дома ми. Оттеглих се от парламента. Дани Митов ще бъде моят кандидат за премиер и искам да се види много ясно разликата за еврооатлантическата ни ориентация. Бил е министър на външните работи", обяви той. 

"Цяло лято ми обясняваха как няма правова държава. Вчера дори се бяха засилили да не допускат победителите на изборите. Отнасяме се с уважение към всички избиратели, но те са много по-малко. Съжалявам, че колегите от ВМРО направиха това, което направиха колегите от Реформаторския блок - явиха се отделно и загубиха", каза още той. 

"Цвета Караянчева в Кърджали се справи отлично и затова ще я предложим за председател на парламента", допълни Борисов. 

"Татяна Дончева бе кандидат за кмет с мен. Новото лице. Изтъкани от омраза, че ги бием. Обсебени хора. Ето, давам им. Влади Горанов ще седи в централата с мен. Показвайте какво можете. Седнете и си напишете. Томислав Дончев е депутат и ще ви го покаже. Искам да сте много отговорни", каза премиерът. 

"Между другото в Бургас Христо Иванов на кое място е? Четвърти? Е, сега има възможност да отиде и да бутне Росенец. Нали са заедно с управляващите. Плаж, море. Аз нямах възможност да отида. Но може от ГЕРБ да отидем това лято. Сега имат възможност да съборят всичко. Да видим дали пак ще стъпят на Росенец и ще приемат закон. Тези нови лица са стари", каза Борисов.  

Премиерът поздрав Слави Трифонов за второто място, изтъквайки, че не е вярвал, че някой друг освен ГЕРБ може да победи левицата на избори. 

Media

Banner 468 x 60 px