Destiny

ВМРО пита: Защо никой от Община Пловдив не казва колко точно пари ще се теглят като заем?

Общинските съветници на ВМРО ще гласуват твърдо против точката от дневния ред на ОбС за избор на кредитна или финансова институция.

"С предложението се прави опит да се заобиколят два закона. Не може по този начин да се заобикалят нормативните актове. Когато трябва община Пловдив да тегли заем, това трябва първо да бъде съгласувано с Общинския съвет. Никой не казва какъв заем ще се тегли, каква е сумата и какъв е залогът, какъв ще бъде максималният лихвен процент, какъв ще бъде срокът за връщане. Не може да тръгнеш да теглиш заем без да имаш проектна готовност и яснота за какво ще се харчат парите. Предлага се избор на финансова институция, а никой не излиза да каже какъв е размерът на заема, който ще се тегли. Слагаме каруцата пред коня", заяви председателят на ВМРО Пловдив Борислав Инчев.

"Няма как да не подкрепим точката за културния календар за 2021 г. 

Ще подкрепим и предложението за промени в нередбата за общинското имущество, макар че трябва да се премине към нов етап, особено с жилищата в етническите квартали.

Според нас жилища в лошо състояние трябва да се продават, а не да се инвестира в тях. Трябва да се увеличат наемите на някои места и да се действа твърдо спрямо тези, които не плащат", заяви още Инчев.

Banner 468 x 60 px