Destiny

Борисов поиска справка за всички рискови язовири, след което ако се установят нарушения с боклука, "контролът да бъде жесток"

Премиерът Бойко Борисов отиде рано тази сутрин в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Там го посрещна ресорният министър Емил Димитров.

Заедно с тях е и кметът на Пловдив Здравко Димитров. Борисов помоли министър Димитров да се направи справка за всички рискови язовири, след което ако се установят нарушения с боклука, "контролът да бъде жесток".

"После ще ги разследваме за престъпления. Като се види на мониторите кои замърсяват. Просто е грозна картина!", възмути се той.

Министър-председателят бе разведен из залите, които показват в реално време стойностите на замърсяването в България. Той бе запознат с 24-часовото наблюдение на всички предприятия у нас. Бе му съобщено и за очакваната наказателна процедура срещу България заради нивата на замърсяване.

Борисов се възмути, че картината на замърсяването е грозна.

"Емо, вземете ми направете една справка за замърсяването, да платим за почистване и след това вече да засилите контрола", заръча той на Емил Димитров.

По думите на Борисов това не трябва да се случва. "На мониторите да ги наблюдаваме и да се реши този проблем", каза премиерът. "Важно е нерегламентираните сметища да се изчистят", заръча още Борисов.

Banner 468 x 60 px