Румен Радев: Българите умират не заради коронавируса, а заради липсата на организация в болниците

novini.bg novini.bg

Бюджет 2021 е разоряващ и неадекватен. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

"Следващият кабинет ще е в лоша ситуация - празна хазна, нулеви реформи и социални напрежения, защото приходите няма от къде да дойдат, а социалните разходи ще бъдат спрени", коментира Радев.

Новите мерки са пожарни и закъснели, не само здравните, но и икономическите мерки. Използването на тази криза за ПР, води до загуба на човешки животи. Лятото се пропуснаха важни действия, каза държавният глава.

"Българите умират не заради коронавируса, а заради липсата на организация в болницата, лошото качество на живо, блокирането на други опасни болести", разкри Румен Радев.

Нека да спазваме мерките, за да опазим живота на лекарите и близките ни и разтоварим здравната система, апелира държавният глава. Премиерът използва новата конституция, за да си спечели още няколко месеца власт, коментира президентът. Правителството излъчваше щедри обещания за безусловна подкрепа към Северна Македония за членството и в ЕС. Сега управляващите се сетиха, че трябва да пазят национални ценности. Нека изчакаме да се уталожат емоциите, за да имаме открит разговор, каза Радев.

Banner 468 x 60 px