Нов лекотоварен автомобил закупи община Куклен по проект „Закупуване на автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж – гр.Куклен”, финансиран по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд” към Фонд „Социална закрила”.

Проектът финансира закупуването на нов лекотоварен автомобил, който ще се използва за разнос на храна до дома на потребителите на“ Домашен социален патронаж“, както и „Топъл обяд“ по „Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027г.“ на живущите на територията на Община Куклен.

От новата придобивка ще могат да се ползват над 200 потребители на услугата за доставка на храна. Ежедневно в работните дни от седмицата се предоставя безплатна храна за обяд на 220 нуждаещи се жители на общината. От тях 170 потребители по проект „Топъл обяд в Община Куклен“ и 50 потребители на „Домашен социален патронаж – Куклен“. Превозното средство е с марка „Рено“, а общата му стойност около 40 000 хиляди лева, като малко над 30 хиляди лева са безвъзмездна финансова помощ от Фонд „Социална закрила”, а останалата част от сумата са собствен принос на община Куклен.

banner

Ключовете за новата придобивка на Община Куклен бяха връчени на кмета на общината Мария Белчева, като бенефициент по проекта. С новият автомобил ще се осигурява по-сигурна, бърза и навременна доставка на храната по домовете на потребителите.а така също ще се подобри работната среда и ще се повиши мотивацията на обслужващия персонал извършващ дейностите по разнос на храна на хората в нужда в общината.

Чрез закупуването му бе постигната основната цел по проекта, а именно подпомагане на социалната дейност в общината, чрез модернизиране и осъвременяване базата на Домашен социален патронаж – Куклен. Това от своя страна дава възможност за подобряване качеството на предлаганите услуги в социалната сфера и задоволяване потребностите на крайните потребители, посочва кметът на общината Мария Белчева.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!