Дани Каназирева с приветствие за 24 май

Областният управител Дани Каназирева с поздрав за 24 май:

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА, УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ!

Отново е 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост! Това е датата, която ни кара да се преклоним пред великото дело на светите братя Кирил и Методий и пред всички дейци, които градят духовната крепост на писмеността, просветата и знанието.  

24 май е празникът на българското слово, книжнина и знание, които през хилядолетната ни история са символ и стожер на българската идентичност.

 Делото на Светите братя Кирил и Методий е символ на духовния стремеж на българския народ към знание и културен разцвет. И в най-тежките си години, България се е съхранила именно, защото е била държава на духа.

На този ден най-осезаемо се чувстваме горди потомци на велика нация, заемаща стратегическо място в историята на Европа.

Използвам днешния светъл празник, за да изкажа своята признателност към всички Вас - учители, културни и читалищни дейци и самодейци в област Пловдив, за Вашето постоянство,  професионализъм и енергия, благодарение на които успяваме да запазим пламъка на съзиданието, обичта към знанията и вековните български културни традиции.

 Днешният 24 май е отново повод да се поклоним пред българските учители, които с любов, търпение и всеотдайност учат децата ни на четмо и писмо!

 ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ДА ПРЕБЪДАТ СЛОВОТО, ВЯРАТА И БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ!

Banner 468 x 60 px