По традиция в навечерието на 6 септември екипи на „Чистота“ измиха паметника на Съединението на едноименния площад, където ще се състои официалното честване по случай 137-ата годишнина от Съединението на България.

„Използвахме 2 литра концентриран шампоан, литър ароматизатор с ухание на люляк и около 2 тона вода“, каза директорът Димитър Георгиев.
С нова боя са освежени стълбовете за осветление, а от „Организация и контрол на транспорта“ провериха дали всички лампи работят.
С голям екип в подготовката за празника се включва „Градини и паркове“. Пейките на площада са пребоядисани, а разположените около автобусната спирка отпред – ремонтирани.
„Подкастряме храстите и дърветата, премахваме опасни изсъхнали клони. Засадили сме красиви цветя“, допълни директорът на предприятието Веселин Козарев.
Димитър Георгиев напомни, че по входно-изходните артерии и други знакови места в града са монтирани над 400 нови национални и общински знамена, обновени са и големите трибагреници върху 15-метровите пилони.
Подготовката за празника ще продължи чак до 6 септември. Тогава рано сутринта ще бъде измито трасето, по което ще премине Международният мемориален маратон „Съединение“. Цялата техника на „Чистота“ ще работи в почивния ден. „Градини и паркове“ също ще има дежурни екипи.
За да се предотвратят вандалски прояви, служители на „Общинска охрана“ вече дежурят денонощно.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space