След като вчера кметът Здравко Димитров даде старт на реставрацията и консервацията на Небет тепе, днес това направиха зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов с Източната порта.

И двата обекта са част от проекта „По крепостните стени на Филипопол“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“ и Фонда за устойчиви градове.

„Повече от 15 г. усилия са вложени тук – проучвания, проектиране, за да стигнем до днес. Това е един от ключовите обекти в Пловдив и благодаря на Община Пловдив за трайната политика, която води в областта на културното наследство. Убеден съм, че след упорита работа ще се похвали с още един възстановен паметник на културата“, заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

banner

Общата стойност на проекта „По крепостните стени на Филипопол“ е 8 012 201,89 лв. от които 6 009 151,89 лв. са безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“, а съфинансирането е 2 003 050,00 лв., осигурено чрез Фонда за устойчиви градове. Срокът на изпълнение е 24 месеца.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space