Недоволство в Пловдив. Жители на няколко блока излизат на протест срещу превръщането на паркинга им в парк. Хората твърдят, че не са против обособяването на зелени площи, но не искат едното да е за сметка на другото и да нямат къде да паркират колите си. По думите им – разкопаването е започнало, без те да бъдат информирани.

Засегнати са над 50 семейства. Те твърдят, че са поставени в абсурдна ситуация. „Никой не е против парка, не е против зелените площи, но ние желаем да си остане както е от 1970 г. досега – паркинг”, каза Тодор Канев. „Паркираме на местата на съседите и стават кавги”, обясни още той.

„Част от исканията на гражданите са частично изпълними”, заяви Пламен Райчев, зам.кмет по строителството. „Проектът е правен през 2014 г. Тогава е обсъждан с гражданите на място, предложени са 2 варианта, избрали са единият, а част от тях са се и подписали. В района са предвидени около 50 паркоместа, в другата част на пространството, по-близо до другите блокове. Възможно е да се промени проекта и да изградим парко места”, каза Райчев.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space