С водосвет, символична първа копка и разбиване на две бутилки шампанско бе поставено началото на дългоочакван ремонт за жителите на  Марково. Реконструкцията на улица „Източна“ в селото е най- мащабният проект, който община „Родопи“ ще реализира през тази година. Ремонтът на километровата отсечка включва полагане на плътна асфалтова настилка, довършване на канализацията и полагане на но водопровод, изграждане на тротоари.  На улицата ще бъде изградено и осветление – на 39 стоманени стълба ще бъдат поставени икономични LED осветителни тела на височина 8 метра.

Старт на строителството даде кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов заедно с кмета на селото Десислава Терзиева. На церемонията присъстваха председателят на ОбС “Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, общинските съветници от Марково Ангел Рахов и Георги Кръстев, представители на бизнеса, граждани.

„Един от сериозните инвестиционни проекти за тази година е цялостна рехабилитация на околовръстното шосе на селото – улица „Източна“. Това е най-значимият обект, който ще реализираме тази година. Така ще успеем да регулираме движението и да изведем тежкия трафик от и към хижа „Здравец“, който сега минава през центъра на Марково, където се намират всички обществени сгради“, каза кметът Павел Михайлов. Той почете старата традиция и счупи бутилка шампанско в греблото на багера, придружен от кмета на селото Десислава Терзиева. След това машината ритуално загреба част от асфалтовата настилка на улицата.

banner

„Поставяме началото на нещо отлагано повече от 17 години, а инвестицията е в размер на близо 1, 8 млн. лв. Най-после една мечта на марковци се сбъдва. Пътят дотук не беше лек, но днес тази мечта вече е реалност. Пожелавам безпроблемно, качествено и в срок изпълнение на този проект“, допълни още Михайлов, като благодари на общинския съвет, кметство Марково и колегите си от администрацията, работили по реализирането му.

Като „паметен“ определи днешния ден кметът на село Марково Десислава Терзиева и подчерта, че изпълнението на тези строително-монтажни работи е плод на усилена работа и непреклонността на хората, че реализирането на проекта е абсолютно необходимо за жителите. Всички присъстващи се пожелаха да бъдат отново заедно при завършването на строителството на обекта.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space