Служители на район „Централен“ поднесоха венец пред паметника на Люсиен Шевалас в Цар-Симеоновата градина по повод 182 г. от рождението му.

Припомняме, че за трета поредна година район „Централен“ – община Пловдив организира конкурс „Люсиен Шевалас“ за реализиран проект с принос към екологията и опазване на зелената система.

Той бе възроден през 2020 г. по инициатива на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов по повод 180 г. от рождението на швейцарско-българския ландшафтен архитект, в знак на почит към живота и делото му.

banner

Призът ще се връчва в две категории – за фирми/автори на реализиран проект за паркоустройство в Пловдив, и за граждани, които по своя инициатива са облагородили зелените площи около домовете си. Проектите трябва да са осъществени през последните 5 години. Награждаването ще се състои в навечерието на годишнината от кончината на Люсиен Шевалас – 21.10. 2022 г. пред паметника му в Цар-Симеоновата градина.

Всички участници в конкурса ще получат грамоти и награди.

Ето и условията на конкурса:

  • Всеки кандидат може да заяви участие с една благоустроена територия.
  • Необходими са до 5 (пет) броя снимки, точeн адрес/ местонахождение на зеленото пространство/градинката. Фотосите трябва да показват степента на завършеност на обекта и актуалното му състояние.
  • Идеята за благоустрояване да бъде естетично и екологично издържана.
  • Проектът да е поддържан и устойчив, както и да е реализиран с използване на многогодишна растителност.
  • Материалите за участие да се изпратят на електронната поща на район „Централен“ [email protected] или да бъдат входирани в деловодството на администрацията в срок до 14.10.2022 г. включително.
  • Кандидатите да посочат лице за контакт и телефон за връзка при необходимост.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space