По забавен и атрактивен начин младите хора в община „Родопи“ отбелязаха Международния ден на младежта, който се чества през месец август. Над 80 деца и младежи се включиха в куиз -състезание, което се проведе в двата младежки клуба в селата Ягодово и Марково.

Да поздравят участниците бяха кметът на общината Павел Михайлов, кметовете на населените места и началникът на отдел „Образование“ в общинска администрация. „За община „Родопи“ е удоволствие да осъществи  подобно състезание и да даде възможност на младите хора  да изявят своята креативност и амбиция за знания. Това, което видях по време на състезанието –  желание за участие в надпреварата, работа и  отдаденост, са впечатляващи. Осъществяването на подобна инициатива насърчава младото поколение да води активен начин на живот и да обича науката – важни ценности, които възпитават и надграждат личността“, поздрави участниците кметът Павел Михайлов, като им пожела успех и ги насърчи да продължават да бъдат упорити, да учат и служат за добър пример.

Отборите мериха сили в областта на музиката, спорта, киното и съвременните технологии. Изненада за участниците бяха тематичните въпроси, свързани с община „Родопи“ и прилежащите населени места. След оспорвана надпревара бяха излъчени и победители. Те получиха раници, осигурени от община „Родопи“. Предметни награди бяха предвидени за всички участници в състезанието.

banner

Празникът продължи с много танци, смях и забавление в щура детска дискотека. Куиз-шоу ще бъде организирано и в останалите населени места от община „Родопи“, обещаха от общинска администрация.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space