„Следя отблизо обстановката в Карлово след наводненията и съм в постоянна връзка със зам.-кметът на общината Антон Минев, за да помагаме с каквото е необходимо“. Това заяви областният управител на област Пловдив Ангел Стоев на брифинг пред журналисти на брифинг в ОДМВР. „Ситуацията е овладяна, няма тежко пострадали хора. Бедствието е локално, затова е обявено и частично бедствено положение“, допълни Ангел Стоев.

По думите му пороят е продължил около час и половина, като са се излели около 80 литра на квадратен метър. За радост сериозно пострадали хора няма. По-тежки са щетите в 16-17 къщи, които са  с наводнени мазета и приземни етажи. Два екипа от пловдивската пожарна са били изпратени на помощ на местните огнеборци за по-бързото отводняването на залетите жилища.

Областният управител съобщи, че в момента на терен в Карлово работят две комисии – едната оглежда и описва щетите по инфраструктурата, другата се състои от социални работници, които ще преценяват необходимостта от финансова помощ за семействата.

banner

Предстои да се изготви предложение до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. „Областна управа ще съдейства максимално бързо да се придвижат документите и отпуснатите средства да стигнат до Карлово“, увери Ангел Стоев. Той добави, че директорът на гимназията по железопътен транспорт, която пострада сериозно, е уведомил министъра на образованието за пораженията и е получил уверение, че ще получи средства за възстановяване.

Областният управител е във връзка и с директора на ОПУ-Пловдив Петър Попов, от който го е  уверил, че по обяд в Карлово ще влезе тежка техника, за да разчисти най-пострадалата улица, която е до гарата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space