52 пожара са загасени за денонощието, един човек е загинал, а двама са пострадали

При пожари в страната през изминалото денонощие е загинал един човек и двама са пострадали, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на сайта си.

Мъж на 85 години е загинал при пожар в село Паничерево, община Гурково. На 12 февруари в 16:24 ч. е получено съобщение за задимяване в къща в селото. Причината за инцидента е небрежност при боравене с печка на твърдо гориво. В близост до печката е било оставено одеяло, което се е запалило и е довело до пожара.

На 12 февруари в 23:04 ч. е подаден сигнал за пожар в къща в село Малиново, община Ловеч. Пострадал е мъж на 54 години, който е с втора степен термично изгаряне по лицето. Причината за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Пожар горя вчера в Центъра за психично здраве в парк „Езерото“ в Бургас. Сигналът за инцидента е подаден в 19:07 ч. Пожарът е възникнал след запалване на мека мебел на деветия етаж на сградата, която има 13 етажа. Заради огъня са се задимили етажите между деветия и последния. При инцидента няма загинали. Евакуирани бяха 42 човека, които са били настанени на задимените етажи. Пострадал е един обитател на центъра, който е вдишал дим и е приет в болницата.

За изминалите 24 часа са потушени 52 пожара. Екипите на пожарната са реагирали на 100 сигнала за произшествия. С материални щети са 17 от пожарите за денонощието, от които 11 са горели в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 35 пожара. Извършени са 44 спасителни дейности и помощни операции, от които шест са при катастрофи.

 

Banner 468 x 60 px