Утре, жителите и гости на град Пловдив ще станат свидетели на едно уникално по рода си събитие на сцената на Античен театър в Пловдив – “Harmonature: В Хармония с природата на Нусантара”.

В този невероятен музикален концерт-спектакъл от 21 часа на древната сцена, публиката ще открие не само красотата и разнообразието на индонезийската култура, но и ще се запознае с амбициозната визия на новата столица на Индонезия. Източен Калимантан – площ от 256 000 хектара ще се превърне във впечатляващ град, който ще бъде стратегически и географски център на страната. Тази нова столица ще се издигне като иновационен и устойчив център, който ще оживи потенциала на Индонезия в съвременния свят. В рамките на събитието “Harmonature”, чрез 3D мапинг прожекция върху древните руини на Античния театър, ще бъде визуализирано как новата столица се превръща в устойчив горски град, който пресича модерното с древната история. Посетителите ще имат възможност да научат за бъдещето на Индонезия и за трансформацията на индонезийския начин на мислене и стремеж към модерност.

Ден преди дългоочаквания концерт-спектакъл “Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара” на сцената на Античния театър се състоя официална пресконференция с участието на Негово Превъзходителство г-н Сандиага Уно, министър на туризма на Република Индонезия, Н.Пр. г-н Иуан Богананта, Посланик на Република Индонезия в България, заместник- кметът по култура, археология и туризъм на Община Пловдив Пламен Панов и младата, талантлива изпълнителка Петя Панева – победителка в “Гласът на България”. Заедно, пред пловдивските медии, те представиха значимостта, ролята и мястото на културните събития за привличане на туристи в региона.

banner

Заместник-кметът Пламен Панов приветства високите гости и артистите с добре дошли в най-стария жив град в Европа, първият български град – Европейска столица на културата, обявен за „Най-добра европейска дестинация“ за изминалата 2022 г.

„Този спектакъл ще зарадва много пловдивчани, а едно такова мащабно събитие ще спомогне за усилването на връзките между нашите държави. Сигурен съм, че много хора след утрешния концерт – спектакъл ще бъдат инспирирани да посетят Индонезия. Вярвам, че и в бъдеще ще имаме още много интересни и впечатляващи общи инициативи“, подчерта заместник-кметът Пламен Панов в приветствените си думи.

“Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара” е резултат от едногодишна подготовка и сътрудничество между талантливи артисти и Посолството на Индонезия в София.

Организаторите на концерт-спектакъла от посолството на Индонезия споделиха, че “Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара” се счита за културно събитие от национално значение за Индонезия. Събитието ще представя едно изумително съчетание от музика, танци и визуални ефекти, които ще пренесат публиката в магически свят на природата.

Посолството на Индонезия и всички участници са работили усърдно, за да създадат незабравимо изживяване, обединяващо музика, танци, визуални изложби и мода. Етноркестърът под ръководството на известния индонезийски диригент Еруин Гутауа ще представи индонезийска музика и инструменти. Петя Панева, българска фолклорна певица и победителка в “Гласът на България”, ще съчетае българските и индонезийските музикални традиции, представяйки уникално и разнообразно звучене. Заедно с певицата Уоро Мустико, ще изпълнят и дуетна песен.

Очарователните рози на Архипелага, единствената индонезийска танцова група в България, и Нимфите, индонезийската танцова група в Сърбия, ще изпълнят индонезийски традиционни танци, които ще зашеметят публиката със своята елегантност и изтънченост. В допълнение към богатата музикална програма, посетителите ще имат възможност да се насладят на модни ревюта на Sejauh Mata Memandang – известна индонезийска марка за текстил и лайфстайл с устойчиви материи.

По-рано през деня днес, министърът на туризма на Република Индонезия, Негово Превъзходителство г-н Сандиага Уно, който е на еднодневно посещение в България, проведе работна среща с министъра на туризма на България, г-жа Зарица Динкова, като това е първата ѝ международна среща на високо равнище в качеството и на министър на туризма, само ден след встъпването ѝ в длъжност.

Двете страни обсъдиха конкретни начини за задълбочаване на двустранните отношения между Индонезия и България, особено в областта на туризма, и поеха ангажимент да подновят Меморандума за разбирателство в областта на туризма между Индонезия и България от 2014 г.

Посещението на Министър Уно е свидетелство за ангажимента на правителството на Индонезия към развитието на туризма и културните обменни програми между двете страни. Присъствието на министъра днес в Пловдив бе и знак за неговата подкрепа към посланик Богананта и екипа му за концерта “Harmonature”. Индонезийският министър се присъедини към репетициите на етноркестъра и поздрави сърдечно участниците.

От своя страна, организаторите изразиха своята дълбока благодарност към Министъра на туризма на Република Индонезия за неговата подкрепа и участие в събитието и подчертаха, че присъствието му ще допринесе за високото ниво на събитието и ще спомогне за още по-тясното сътрудничество между двата народа. Събитието “Harmonature: В Хармония с природата на Нусантара” обещава да бъде едно незабравимо преживяване, което ще обедини културите и хората от различни части на света.

Концерт-спектакъл “Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара” се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е с ВХОД СВОБОДЕН..

Не пропускайте възможността да се насладите на великолепната музика, танци и визуални изживявания, представени от участниците от Индонезия и България.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!