Община „Пловдив“ коректно се е разплатила към всички частни превозвачи, включително и към „Хеброс бус“ и не дължи нищо на собственика на фирмата Дошков.

„Има суми, които са разпределени от държавния бюджет и предстои комисия чрез насрещни проверки за изпълнение на транспортната схема да им бъдат преведени“ – заяви пред Радио Пловдив заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Той подчерта, че това, което твърди управителя на „Хеброс бус“ Васил Дошков, че общината не му е платила и затова той не може да плати на служителите си, не отговаря на истината.

banner

„Всичко, което зависи от общината, е изпълнено. Това, че Дошков не може да си управлява фирмата, си е негов проблем, но е вече проблем и на общината и на гражданите на Пловдив“ – коментира Чонов.

Заместник-кметът Чонов допълни, че днес не се забелязва липси на линии на „Хеброс бус“ по улиците на Пловдив, както и не се забелязва намаление на честотата в графика на автобусите.

„Траспортната схема днес се изпълнява почти на 100 процента. Знаем само че един автобус не е излязъл от гаража поради технически причини“ – съобщи Чонов.

Хората могат да бъдат спокойни, заяви пред Радио Пловдив директорът на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов. Той посочи, че общината работи за изчистване на взаимоотношенията с дългогодишния превозвач Веселин Дошков, който е собственик на фирма „Хеброс бус“.
Протестът на шофьорите все още не е приключил. Ако в понеделник работещите в „Хеброс бус“ не си получат заплатите, ще спрат работа и отново ще протестират, допълни директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“.
Припомняме, вчера следобед шофьорите на повечето автобуси по градските линии на „Хеброс бус“ отказаха да изпълняват маршрутните разписания. Недоволството им е от заради неполучени заплати за няколко месеца.
Собственикът на фирмата Веселин Дошков твърди, че общината му дължи 600 000 лева помощи. От администрацията твърдят, че това са пари от държавата, които скоро ще бъдат преведени на превозвачите.
Шофьорите и кондукторите, работещи в „Хеброс бус“, настояват, ако Дошков не може да им изплати възнагражденията, да обяви фалит.
В началото на месеца общината прехвърли изпълнението на линиите с номера 10 и 4 на друга фирма, а сега „Хеброс бус“ обслужва линиите с номера 6, 20, 37, 29, 7 и 99.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space