Кметът на район „Източен“ Емил Русинов, откри два нови обекта в междублоковите пространства на ул. „Босилек“ 7 и до ДГ „Маргаритка“.

Първият обект е „Благоустрояване и създаване на зона за спорт на открито“. Изградено е малко футболно игрище с площ 90 кв. м. с ударопоглъщаща настилка, малки футболни врати и маркировка. Съоръжението се намира на ул. „Босилек“ 7.

Вторият обект е „Реконструкция на настилка под спортно съоръжение за игра на открито“. Старото спортно съоръжение беше обновено, ремонтирано и освежено. Пространството около него беше почистено, обособен и изграден е нов терен от ударопоглъщаща настилка под него, с цел безопастност при използването му. Поставена е и нова пейка с футуристичен дизайн на новите обособени алеи. Съоръжението се намира до ДГ „Маргаритка“.

Новите пространства са част от програмата ПУДООС и МОСВ „Чиста околна среда“ за 2024 г.
„Щастлив съм да видя тези две места завършени. Благодаря на моя екип за старанието и усилията, които вложиха в реализирането на тези обекти. Ние сме единствения район, който има 5 одобрени проекти по програмата ПУДООС. Тези 2 обекта са част от тях. Продължаваме с добрата грижа да създаваме по-добри места за игри и отдих за хората от квартала“, каза Русинов.

Около двата нови обекта беше почистено и облагородено с нова растителност. Бяха засадени различни дървесни видове: липа и рустифина.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space