Двама лекари от Пловдив попаднаха в ареста за източване на здравната каса. Единият е управител на медицински център и е на 55 години, а другият е на 54. Обвинението срещу тях е за извършена документна измама.

„Районна прокуратура наблюдава досъдебно производство за документна измама. И двамата лекари са задържани за 24 часа”, каза Димитър Костов, прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.

По думите му жена подава сигнал до прокуратурата, след като прави справка в интернет какви процедури са ѝ правени през годината. Тя открива, че по документация е ходила на физиотерапия, но в действителност това не е така.

„Към настоящия момент обвинението е за 31 човека. Единият задържан е общопрактикуващ лекар – той насочва с направления пациенти към медицински център за физиотерапия”, каза Костов.

banner

Според комисар Георги Боюклиев, началник на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, лекарите са издали около 1000 направления, които тепърва ще бъдат разследвани.

Още днес прокуратурата ще поиска постоянното задържане на двамата лекари.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space