Днес след 17 часа започва демонтажът на Бетонния мост. Това съобщи ръководителят на проекта от страна на изпълнителя за Радио Пловдив. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.

Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без прекъсване, като багерите няма да работят късно вечер. Извозването на премахнатия бетон ще се извършва в малките часове на денонощието. Той ще бъде рециклиран на специално депо.

По време на демонтажа на Бетонния мост движението по бул. Христо Ботев няма да бъде спирано.

Новата горна конструкция на съоръжението, която се намира в южната страна към бул. „Македония”, ще бъде изградена до септември.

banner

Тя позволява при бъдещи реконструкции северната страна от към бул. Христо Ботев да бъде повдигната със 60 см.

Движението на автомобили по моста трябва да бъде пуснато дни преди Коледа, когато се очаква да приключи цялостната реконструкция на съоръжението.

Припомням, че влаковото движение в района е спряно до началото на август. Мотрисите от и за южните направления се пренасочват по други маршрути.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space