Задържаха за 24 часа и повдигнаха обвинения на банкова касиерка от Пловдив, присвоила 144 200 лева. Това съобщават от прокуратурата в града под тепетата.

Престъплението е извършено в периода от началото на 2020 година до април 2024 година. Парите не са били собственост на отделни клиенти, а са били поверени на 52-годишната служителка, за да оперира с тях във връзка с ежедневната ѝ дейност, подчертават от държавното обвинение. Средствата са държани в каса под формата на пачки.

Досъдебно производство по случая е образувано на 30 май по сигнал на ръководството на банката, след като там е бил извършен вътрешен одит. След претърсване в жилището на обвиняемата са установени режещо устройство тип „гилотина“, както и зелена хартия за окомплектоване на купюри, наподобяващи банкноти от по 100 лева. Така обвиняемата е направила т.нар. „кукла“ т.е. вместо парите в банковата каса са били поставяни нарязани зелени хартии, а над тях банкнота, с което е замаскирала извършеното от нея престъпно деяние, посочват от прокуратурата.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Тя е възстановила част от присвоените пари – 20 000 лева.нова

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space