снимка: istock

Пробив в локално трасе на газопровод в пловдивския квартал Каменица малко преди 10 часа тази сутрин стресна живеещите в района.

Инцидентът е станал при изкопни работи на ВиК, чиито екипи са бързали да отстранят възникнала авария и са действали без навигация с плана на тръбите на газоразпределитеното дружество в района.

За кратко движението в пътната отсечка на булевард „Източен“ бе преустановено. Прекъснато е газоподаването, което ще бъде възстановено до края на работния ден, увериха от фирмата доставчик.

banner

Обезопасителни екипи са пристигнали на място експресно в рамките на десетина минути, разказа за БНТ жител на квартала, подал сигнала към спешния телефон 112.

„Изолиран е участъкът в този район, обезопасен е, всичко е нормално в момента. При изкопни работи на ВиК засягат наш газопровод, бързали са тук да отстранят авария“, обясни инж. Петър Пендов, представител на газоразпределително дружество.

– БНТ: А те не разполагат ли с вашите планове?

Инж. Петър Пендов: Разполагат, разбира се, но когато се бърза обикновено се случват точно такива неща.

– БНТ: Имаше ли някаква рискова ситуация?

Инж. Петър Пендов: Не, не, никаква. По-скоро е свързано с много шум и специфичната миризма на одорант – веществото, което се добавя в газа, за да мирише.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space